Bine ai venit!

China a trimis un cod “invulnerabil” de pe un satelit pe Pamant

10/08/2017

China a trimis un cod “invulnerabil” de pe un satelit pe Pamant, ceea ce reprezinta o premiera in care tehnologia de distribuire a cheilor cuantice spatiu-sol a fost utilizata cu succes.

China a lansat primul satelit cuantic in luna august, iar datele ultimului experiment au fost publicate in revista Nature. Expertii au caracterizat acest succes ca fiind “un punct de cotitura”, iar Pentagonul l-a caracterizat drept “un progres notabil”.

Conform acestui raport, satelitul a trimis cu succes datele catre statii terestre din China, aflate la o distanta intre 645 km si 1.200 km, la o rata de transmisie de pana la 20 de ori mai eficienta decat fibra optica.

Cercetatorii spun ca acest lucru poate raspunde cerintelor de a face un apel telefonic absolut sigur sau de a transmite o cantitate mare de date bancare.

Ei au explicat ca orice incercare de a asculta canalul cuantic ar introduce tulburări detectabile ale sistemului si, daca ar fi interceptata sau masurata, starea cuantica a cheii se va schimba – determinand datele interceptate sa se autodistruga.

Last modified: 10/08/2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *