Bine ai venit!

UE a selectat 20 de tineri fermieri pentru o calatorie gratuita de studii in China

09/08/2017

Uniunea Europeană (UE) invită în momentul de față 20 de tineri fermieri să se alăture unui program de schimb pentru a împărtăși cunoștințele și experiența din agricultură cu tinerii fermieri chinezi, spune un comunicat de presă postat pe site-ul oficial al UE.

Programul este deschis oricărui fermier din UE cu vârsta sub 40 de ani și termenul limită pentru aplicații este 10 septembrie, pentru două călătorii de studiu în China în noiembrie 2017 și iunie 2018.

În afară de limita maximă de vârstă, candidații trebuie să aibă de asemenea bune cunoștințe de limba engleză, un nivel înalt de experiență și interes în agricultura sustenabilă și un nivel înalt de interes în agricultura chineză, spune UE.

Programul comun a fost anunțat de către comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Phil Hogan, și Han Changfu, ministrul chinez al Agriculturii, pe 21 aprilie, la sediul UE și este destinat să ajute tinerii fermieri din ambele părți să se descurce cu provocările lor comune prin împărtășirea cunoștințelor și a informațiilor.

În cadrul acestui program, vor avea loc vizite de studiu pentru tinerii fermieri profesioniști și profesioniști din agricultură din ambele părți.
Obiectivul este de a efectua schimburi și instructaje în agro-întreprinderi, ferme inovative, entități guvernamentale și agenții locale, instituții de cercetare și universități, cooperative, etc, în statele membre UE și provinciile chineze, a declarat Prospect Consulting and Services, o firmă de consultanță din Bruxelles care ajută UE să deruleze selecția pe site-ul său.

Proiectul este co-finanțat de către UE și China și va dura 18 luni.

Va cuprinde două ture de studiu în China pentru tinerii fermieri europeni și două tururi de studiu în Europa pentru tinerii fermieri chinezi și tinerii profesioniști din agricultură, a spus firma de consultanță.

Sursa: China Xinhua News

Last modified: 09/08/2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *