Bine ai venit!

Urmeaza sa fie accelerate negocierile pentru investitiile energetice de la Rovinari si Cernavoda

10/08/2017

A avut loc la Ministerul Energiei o intalnire de lucru a echipelor de negociere din Romania si China implicate in proiectul constructiei termocentralei de la Rovinari. In cadrul acestei intalniri, partile au convenit sa accelereze negocierile. Oficialii au discutat si despre Unitatile 3 si 4 de la Cernavoda.

“Am cerut atat CEO, cat si Comisiei care functioneaza la nivelul ministerului, sa analizăm principalele puncte in care partile nu au cazut inca de acord si sa organizam aceasta intâlnire la Bucuresti, prin care sa stabilim un calendar accelerat de negocieri. Imi doresc ca negocierile in cazul termocentralei de la Rovinari sa ajunga intr-un punct comun pana la finalul acestui an, pentru ca investitiile Chinei in Romania sa poata incepe”, a declarat Toma Petcu, Ministrul Energiei.

Acest proiect vizeaza construirea unui grup energetic nou de 600 MW la Rovinari, in cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Toma Petcu a avut o intalnire si cu ambasadorul Chinei la Bucureşti, Xu Feihong, in cadrul careia s-a discutat despre proiectele strategice din domeniul energiei in care Romania si China sunt partenere. „Discutia a fost una pragmatica si in detaliu, iar concluzia foarte buna pentru ambele state: atat statul roman, cat si statul chinez, isi doresc ca negocierile in cazul constructiei Reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda sa se finalizeze pana la sfarsitul anului”, a mai adaugat Ministrul Energiei.

Last modified: 10/08/2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *